Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή

Ακαδημαϊκές εκδηλώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ 27/7/2023
2023-07-27

Δεδομένης της τραγικότητας της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, οι προγραμματισμένες για σήμερα (Πέμπτη 27.07) τελετές ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθούν την προκαθορισμένη μεν ώρα και τόπο, ωστόσο με μια σεμνή και σύντομη διαδικασία. Οι απόφοιτοι, αφού ορκιστούν, θα παραλάβουν τα πτυχία/διπλώματά τους από την Γραμματεία του Τμήματος, μετά την τελετή. Συνιστάται η μη παρουσία συγγενικών ή φιλικών προσώπων στην τελετή αυτή. Θα υπάρξει μέριμνα για τους αποφοίτους που δεν θα καταφέρουν να προσέλθουν στην τελετή, για την παραλαβή του πτυχίου/διπλώματος. Παρακαλούμε τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους να σεβαστούν την ως άνω οδηγία, προκειμένου να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις, αλλά κυρίως να αποδοθεί ο προσήκων σεβασμός στην εθνική τραγωδία.

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση για το θάνατο του Επ. Καθηγητή του ΤΗΜΜΥ κ. Ιωάννη Παναπακίδη
2022-08-01

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπητού συναδέλφου Γιάννη Παναπακίδη, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για την ξαφνική και πρόωρη απώλειά του.
Ο Γιάννης Παναπακίδης υπήρξε εξαιρετικός επιστήμονας και δάσκαλος καθώς και άοκνος αρωγός της εκπαιδευτικής και ερευνητικής αποστολής του ΤΗΜΜΥ υποστηρίζοντας όλες τις δράσεις του Τμήματος με ήθος και εργατικότητα. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Τελετή αναγόρευσης διδακτόρων και απονομής διπλωμάτων στους αποφοίτους των ΠΜΣ και ΠΠΣ του Π.Θ.
2019-06-06

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σας ενημερώνουμε, ότι η τελετή αναγόρευσης διδακτόρων και απονομής διπλωμάτων στους αποφοίτους των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών, των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί, την

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

και την

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Πεδίον Άρεως, στο Βόλο.


Αίτηση χορήγησης διαπίστευσης

Διαδικασία συμμετοχής φωτογράφων στις τελετές Ορκωμοσίας

 


Τελετές Ορκωμοσίας Μαρτίου 2019
2019-02-20

 

ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ, 38334 ΒΟΛΟΣ

Τηλ.: 24210 74020, 74285

FAX.: 24210 74284

e-mail.: dean_eng@uth.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

Σας ενημερώνουμε, ότι η τελετή αναγόρευσης διδακτόρων και απονομής διπλωμάτων στους απόφοιτους των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Σπουδών, των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί, την

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

και την

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Πεδίον Άρεως, στο Βόλο.

Λεπτομέρειες της διαδικασίας, θα ανακοινωθούν με νέο Δελτίο Τύπου.

 

 


 

 

 

Ορκωμοσία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής Σχολής
2018-11-13

Ορκωμοσία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής Σχολής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
2016-11-24

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινά γεγονότα (23.11.2016) που σημειώθηκαν στο χώρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά την διάρκεια διάλεξης στο πλαίσιο μεταπτυχιακών σεμιναριακών μαθημάτων.

Η χθεσινή βίαιη επίθεση τόσο στον ομιλητή όσο και σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Π.Θ. καταλύει με βάρβαρο τρόπο το Πανεπιστημιακό Άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαϊκή λειτουργία. Μία ομάδα κουκουλοφόρων μέσα από την δειλία της ανωνυμίας θέλησε να επιβάλει με βία και εκφοβισμό την αυθαιρεσία της.

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της και με τη βοήθεια όλων των συνιστωσών της ακαδημαϊκής κοινότητας για την διασφάλιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών με κάθε κόστος όπως αυτό επιβάλλουν οι αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

 

Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Συντονιστών Erasmus
2012-04-18

ERASMUS Coordinators Conference and GO-Exchange Education Fair 2012 - ERACON 2012
18 – 22 Απριλίου 2012, στην πόλη Cluj-Napoca της Ρουμανίας.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.eracon.info

Προκήρυξη Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού
2012-02-13

Για 22η  φορά προκηρύσσεται φέτος από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην του Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μελών του ΙΤΕ.
Για το 2012, γίνονται αποδεκτές προτάσεις που εμπίπτουν στον κύκλο των Θετικών Επιστημών.
Ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής προτάσεων έχει ορισθεί η 20η Απριλίου 2012.

Για περαιτέρω πληροφορίες:
Γραμματεία Βραβείου Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού
Καλλιρόη Μαυραντώνη
Τηλ.: 2810 391509
E-mail: kalliroi@admin.forth.gr
και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.forth.gr

Έκθεση του Ζήση Κοτιώνη "Πληθοδομές. Το Πλήθος, τα Κοινά και η Αρχιτεκτονική"
2012-01-27

Plithodomes invitationΗ Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σας προσκαλούν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:00 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, στα εγκαίνια της έκθεσης του Ζήση Κοτιώνη "Πληθοδομές. Το Πλήθος, τα Κοινά και η Αρχιτεκτονική".

Επιστημονική Διάλεξη
2012-01-18

Το τμήμα Μηχανικών Η/Υ, τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ανακοινώνει πως θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη: "Εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση".
Ομιλητής Καθ. Θέμης Λαζαρίδης, City University of New York
Συγγραφέας του Βιβλίου:  "Ο δρόμος για την Αναγέννηση του ελληνικού πανεπιστημίου"
στο Αμφιθέατρο Κορδάτου, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:00- 22:00.
Η διάλεξη χρηματοδοτείται από τις κεντρικές δράσεις του προγράμματος "Ηράκλειτος ΙΙ: Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας"